Pietarsaaren maraton pelattiin tänä vuonna todella hyvissä keleissä. Miedon tuulen ja auringonpaisteen vieden pois noin 95% hyttysistä! Paikalle valitettavasti pääsi vain kymmenen paria, WAGMin syödessä osan. Mukana silti oli erittäin laadukas osallistujaryhmä. Viime vuoden voittajat Kimmo Lehtiö ja Jussi Heino, MG-Acesista oli paikalla. Viime vuoden kakkoset Petri Lönngren ja Aki Sillman olivat mukana. Ja tänä vuonna peräti 25% osallistujista pääsi värilliselle tulokselle kun viime vuonna vastaava luku oli 12,5%.

Vahviten itse kilpailun aloitti Lönngren, joka ensimmäisen kolmen kierroksen aikana rykäisi jo yli 15 lyönnin etumatkan muihin. Sillmanin jatkaessa siitä mihin viime vuonna jäi oli puolivälissä ero jo melkein 40 lyöntiä toisena olleeseen Heinoon ja Lehtiöön, tämä riitti loppuun saakka ja näin voitto tällä kertaa Petelle ja Sillmanille. Kolmannesta sijasta olikin valtaisa kamppailu Tero Vaahtion&Pyry Väreen, Rami Paavolan&Mia Vuorihoven ja Bengt Nordin&Johan Storbackan välillä. Tästä lopulta kolmanneksi taiteili itsensä Vaahtion ryhmä H&N ytky, Vaahtion lopettaessa hienosti vihreään settiin. Neljänneksi puristi Perhe Paavola, joka oli myös kisojen tasaisin pari. Viidenneksi jäi tällä kertaa Nord&Storbacka.

Seuraavana vuorossa kovia alustoja Tampereen Betonikilpailun, sekä Taivallahdessa pelattavan miesten EC-karsinnan ja eterniittikilpailun  merkeissä, ennen kauden kotimaista pääkilpailua Vaasan SM-kilpailua.

 

-A