Vaasan Vaskiluodossa viikonloppuna mitelty Botnia Spelen toimi oivana esikilpailuna SM-viikolle, tulevana perjantaina käynnistyvälle kotimaisen minigolfkauden kohokohdalle! Lauantaina Vaasan betoneilla ratkottiin luokkapalkinnot ja sunnuntain finaalissa Spelenin mestari.

Lauantai oli kierrostuloksiltaan varsin hajanainen, mutta lopputuloksiltaan osin varsin tasainen. Manse RG:n Markku Sillman näytti jälleen toteen tasaisuuden tappavuuden ollen päivän paras ja vieden oman veteraaniluokkansa kierrostuloksilla 29-30-30-27. Päivän toiseksi parasta tahtia piti B1-luokan voittaja Marko Nuotio, SMGK. Toisella kierroksella päätään nosti useampikin haastaja, kun tulokset paranivat ja TaRGSin Mirva Juhola ja SMGK:n maailmanmatkaaja Jyri Rantanen löivät molemmat huikean sinisen tuloksen 24! Huippuvire kuitenkin hyytyi seuraavalla kierroksella punaisen ja mustan puolelle, kun taas Nuotio piti kiinni tasaisen varmasta pelistään. Loppujen lopuksi Botnian oma pelaaja Tom Ahlberg nousi kovimmaksi kärjen hätyyttelijäksi, mutta joutui lopulta toteamaan ensimmäisellä kierroksella hävittyjen parin pisteen olleen äärimmäisen ratkaisevat. Myös päivän kolmonen oli kokeneempaa sorttia, kun kotikentän Kjell Sandberg otti paikan haltuunsa lyötyään itsensä veteraaniluokan toiseksi. Eroa Sillmaniin kertyi vain kaksi pistettä.

Naisten sarjan vei näytöstyyliin Manse RG:n Greta Wedman! Eroa toiseksi tulleeseen Norrvallan Carina Smedsiin ehti kerääntyä peräti 21 lyöntiä. Kolmanneksi sijoittui Botnian Annikki Martin. Luokassa B3 voitosta käytiin uusinta Mansen Joonatan Reunavuoren ja Botnian Anki Sandvikin välillä. Voitto kääntyi lopulta oikein kelvollisesti pelanneen Reunavuoren suuntaan. B2-luokan kuningas oli puolestaan Petri Saukko.

Joukkuekilpailussa Manse RG kellisti lyhyen suvanto vaiheensa jälkeen kilpailijansa joukkueella M. Sillman, G. Wedman ja E. Ikola. Voitto irtosi SMGK:sta neljällä lyönnillä, ja Botniaan eroa kertyi 18 lyönnin verran.

Tulokset – lauantai

Sunnuntain finaalipäivä aloitettiin puhtaalta pöydältä – lähtöjärjestys käännettiin ja lauantain tulokset nollattiin. Taso oli lauantaitakin kovempi, eivätkä kaikki vihreälle lopputulokselle (alle 90 lyöntiä) yltäneet mahtuneet edes viimeiselle kierrokselle. Kolmen pelatun kierroksen jälkeen ainoastaan selville saatu kärkikahdeksikko pääsi jatkamaan lopulliselle finaalikierrokselle ja ratkomaan Botnia Spelenin voitosta.

Pariin otteeseen näytti, että jopa rataennätys 23 olisi vaarassa. Ennätystä ei kuitenkaan pystytty rikkomaan, ja päivän ainoasta sinisestä kierroksesta vastasi loppujen lopuksi Tom Ahlberg. Tämä toiseksi viimeisellä kierroksella lyöty huipputulos auttoi Ahlbergin johtoon, josta hän ei enää luopunut. Manse RG:n Eetu Ikola äityi hurjaksi loppukirin loppumetreillä ja pääsikin tasoihin kolme rataa ennen maalia. Kotiratansa kuin taskunsa tunteva Ahlberg laittoi kuitenkin viimeiset kolme rataa kylmän viileästi sisään ja pääsi juhlimaan voittoa! Uutta tulemista tekevä Ikola siis lopulta toinen, Petri Saukko kolmas ja merkittävästi lauantaista parantanut Mansen Aapo Siurola neljäs. Onnittelut kilpailuissa menestyneille!

Tulokset – sunnuntai

Seuraavaksi suuntaamme täyttä häkää kohti Tamperetta ja SM-viikkoa! Tämän viikon perjantaista sunnuntaihin luvassa kotimaista minigolfia parhaimmillaan. Parhaat pelaajat, tarkat betoniradat ja kaunis Koulukatu Pyynikin juurella – TERVETULOA KATSOMAAN!

Lisää juttua touhuistamme ja SM-viikosta Facebook-sivuillamme!