Tämän vuoden joukkue-SM järjestettiin Sampolan huovilla Porissa ja mukaan ilmoittautui 9 joukkuetta! Tämä tarkoitti sitä että pelattiin kaksi lohkoa, joiden voittajat pääsivät suoraan välieriin ja lohkojen 2 ja 3 pelaisivat keskenään puolivälierät.

Lohko Ahan päätyi tällä kertaa Manse 1, MG-Aces 1&3, sekä SMGK että NMG. B-lohkoon sijoittui TuRGS, MG-Aces 2, Manse 2 ja TaRGS.

A-Lohkon kärkisijoitetut Manse 1 ja MG-Aces 1 aloittivat molemmat vahvasti voittaen kaikki kolme ensimmäistä otteluaan. Lohkovoiton ratkaiseva keskinäinen ottelu oli todella kovatasoinen. Molemmilta joukkueilta nähtiin huippukierrokset, mutta tasaisempi taso löytyi lopulta Mansen riveistä jotka menivät samalla lohkovoittoon. Aces lohkon kakkossijalle ja kolmannelle sijalle sijoittui MG-Aces 3.

B-Lohkossa ykkössijoitettu TuRGS oli aivan ylivoimainen ja meni selkeään lohkovoittoon. Toiseksi lohkossa sijoittui Manse 2 ja kolmannen paikan otti MG-Aces 2, joka ratkaisevassa ottelussa kellisti TaRGSin.

Puolivälierissä kohtaisivat siis MG-Aces 1 vastaan MG-Aces 2, sekä Manse 2 vastaan MG-Aces 3.  Paikallisottelussa paremmuuden ratkaisi avausosuuden Jussi Heino ykkösjoukkueesta jonka  27 lyönnin kierros siivitti ykkösjoukkueen voittoon. Toisessa ottelussa Manse 2 aloitti väkevästi eivätkä päästäneet MG-Aces 3 missään vaiheessa edes lähelle. Näin välieristä muodustui lohko An voittotaistelun uusinta Manse 1 vs MG-Aces 1, sekä Lohko Bn voittotaistelu-uusinta TuRGSin ja Manse 2n välillä. Lohko An revanssiottelun hahmo oli jälleen kerran Jussi Heino joka pamautti uuden rataennätyksen 24 tauluun. Samalla kun Manse 1 ei aivan yltänyt ensimmäisen kohtaamisen tasoon, finaaliin marssi MG-Aces. Toisessa ottelussa Manse 2 avasi huomattavasti kesymmin kuin viime kierroksella, päästäen TuRGSin karkumatkalle. Lopussa kuitenkin Manse 2 alkoi pikkuhiljaa ottamaan suurta eroa kiinni ja lopulta vain radat jäivät kesken tässä takaa-ajossa. Näin ollen TuRGS finaaliin MG-Acesin seuraksi ja pronssiottelusta tulisi Mansen 1 vastaan Manse 2.

Pronssiottelu. Manse 2 jatkoi viime kierroksen vahvaa vetoaan ja otti vetovastuun ottelussa. Manse 1 kuitenkin alkoi hieman löytämään lohkovirettään kierroksen edetessä ja hivuttautui lähemmäs ja välillä aivan rinnalle. Lopussa jopa ohi! Mutta aivan lopussa Manse 2 kiritti lopulta itsensä kuitenki ohi Manse 1 ottaen pronssia! Manse 2 joukkue koostui, Kalle Kurikasta, Timo Vartiaisesta, Rami Paavolasta ja Juha Vartiaisesta. Manse 1 puolestaan Jukka Reunavuoresta, Juuso Sahlbergistä, Mia Vuorihovista ja Aapo Siurolasta.

Kultaottelu. Ottelun hahmoksi heti alussa näytti muodostuvan Jussi Heino jälleen kerran, mutta puolivälin tiimoilta TuRGS oli tästä eri mieltä. Pikkuhiljaa Heinon luoma ero otettiin kiinni ja loppuun mentiinkin aivan rinta rinnan. Viimeiselle kahdelle radalle ero oli vain lyönti MG-Acesille. Tämä otettiin toiseksi viimeisellä radalla Oliver Mäntylän toimesta kiinni. Ja viimeisellä radalla tilanne oli täysin tasan. Aloittava Mäntylä laittoi pallon liikkeelle ja huhujen mukaan ainakin neljän tolppaosuman jälkeen pallo putosi viimeisen radan kippoon! Perässä tullut MG-Acesin ankkuri puolestaan lähes vastaavalla määrällä tolppaosumia sai pallon sylkäistyä takaisin pellille tarkoitti sitä että oli TuRGSin aika juhlia Suomen Mestaruutta. TuRGSin joukkueessa pelasivat Oliver ja Pekka Mäntylä, Petri Lönngren, Jori Pasanen ja Timo Kuusela. MG-Acesin joukkue koostui Kimmo Lehtiöstä, Joni Rintalasta, Jussi Heinosta, Tero Vaahtiosta ja Juha Latvasta. Mainittakoon että Heinon sunnuntai oli yksi kaikkien aikojen huopaesityksistä, 28,27, 24 ja 26 kierroksilla.

Tulokset

-A