Taivallahden Huopa SM -kilpailuihin saapui mestaruuksia jahtaamaan yli 60 peluria ympäri Suomen. Sää lopulta helli kilpailijoita koko viikon ajan, satunnaisia tuulenpuuskia lukuunottamatta.

Naisveteraaneissa Botnian Anki Sandvik ja C-94n Monica Suonperä ottivat toisista mittaa. Päätöspäivän alussa Sandvik nykäisi hienoisen johdon ja piti sen loppuun asti mennen kultaan. Suonperälle siis hopeaa.

Varttuneissa naisissa ensimmäinen päivä meni tasaisissa merkeissä kun SMGKn Seija Björk ja Botnian Outi Parkatti heiluttivat tahtipuikkoa. Toisena päivänä kärki vaihtui useaan otteeseen, aina finaalikierrokselle asti. Lopulta loppukirin viritteli Parkatti jolle ei vastausta enää saatu. Parkatille siis kultaa. Björkille hopeaa. SMGKn Kristiina Andreasson taisteli tiensä lopulta pronssimitalistiksi.

Miesveteraaneissa nähtiin uusien ikäluokkalaisten nousu kun TuRGSin Jori Pasanen ja Mansen Jukka Reunavuori ottivat luokan haltuun. Pasanen aloitti ensimmäinen päivän vahvasti ja yötauolle meni hän kärjessä. Toisena päivänä Reunavuori otti heti Pasasen kiinni ja ohitti tämän. Finaalikierroksella tilanne tiivistyi ja vaihteli loppuun asti. Kolmanneksi viimeisellä radalla Pasanen tuli tasoihin, ja vaikeahkolla toiseksi viimeisellä radalla siirtyi kärkeen, jonka piti viimeisen radan jälkeenkin! Reunavuorelle niukasti hopeaa ja kolmannelle tilalle tuli SMGKn Norbert Nolte.

Varttuneissa miehissä tilanne eli rajusti ja kokoajan. TuRGSin Pekka Mäntylä avasi vahvasti. SMGKn Marko Nuotio lopetti avauspäivän vahvasti. Ja Mansen Rami Paavola aloitti tahmean startin jälkeen kirinsä. Unohtamatta Botnian Harri Ojalaa joka vaani iskuetäisyydellä. Finaalipäivänä tilanteet eteni niin että näytti finaalikierroksella olevan vain kahden kauppa, Nuotion ja Paavolan. Mutta! Mäntylän Pekka sipaisi ennen kärkiryhmä rataennätyksen 25 ja pisti kärkikaksikon ahtaalle heidän tietämättään asiasta! Sen verran Nuotio ja Paavola taistelivat viimeisillä radoilla että Mäntylä olikin iskuetäisyydellä jopa voittoon! Lopulta miehet kokosivat itsensä ja Nuotio selvitti viimeisen radan aavistuksen paremmin, joka riitti lyönnin voittoon Paavolasta. Joka selvisi maaliin niin että vei hopean lyönnin ennen Mäntylää.

Junioreissa odotettiin TuRGSin Oliver Mäntylän ja Botnian Kasper Kammosen yhteenottoa suurella innolla, mustana hevosena pidettiin KMGn Jere Kankaanpäätä. Avauspäivänä Mäntylä hieman karkasi muilta, mutta tiedettiin että Kammonen iskee varmasti toisena päivänä. Ja niin hän myös teki! Mutta Mäntylä iski samalla mitalla takaisin ja meni lopulta vakuuttavan toisen päivän turvin voittoon. Kammoselle hopeaa ja Kankaanpäälle pronssia.

Naisista odoteltiin myös jännitysnäytelmää. Tuttu kolmikko, SMGKn Mirva Juhola ja Mansen Mia Vuorihovi sekä Ida Hiltunen iskivät yhteen. Kaikilla oli hieman hitaanlainen aloitus mutta kierrosten edetessä alkoi näyttämö kuumeta! Toisena päivänä Vuorihovi ja Hiltunen päästivät Juholan aivan kannoille ja finaalikierroksella oli tiukat paikat kaikilla ja kamerakin kävi! Lopulta paikan SM-kultaan ennen viimeisiä ratoja pelasi Vuorihovi, kunnes alkoi tapahtua. Juhola jäi aavistuksen mutta Hiltunen kiristi lopussa ruuvia hieman ja tilanne olikin yhtäkkiä viimeisellä radalla niin että Vuorihovin oli laitettava voittaakseen. Näin lopulta hän teki ja meni mestaruuteen. Hiltuselle hienosti hopeaa ja Juholalle pronssia.

Miehissä Taivallahden GPn voittaja MG-Acesin Jussi Heino joutui jättäytymään pois, joten kakkossuosikista Uppsalan Aki Sillmanista tuli ennakkosuosikki haastajikseen saaden TuRGSin vahvavireisen Petri Lönngrenin ja Mansen Juuso Sahlbergin. Avauspäivän jälkeen Sillman johti, mutta haastajina olivatkin Mansen Julius Myllymäki ja MG-Acesin Tero Vaahtio! Toisena päivänä avauksessa Sillman nykäisi eroa edellämainittuun kaksikkoon, ja finaalikierrokselle Sahlberg ja Lönngren olivatkin saaneet aktinsa kuntoon ollen mukana kärkiryhmässä. Finaalikierroksella Sahlberg ja Lönngren yltyivät hurjaan menoon ja taisteluun hopeasta ja mikä taistelu se olikaan, vain toiseksi viimeinen rata erotti lopulta parivaljakon toisistaan. Lönngrenille pronssia, Sahlbergille hopeaa ja Sillman lopulta voittoon.

Naisten joukkuekisan voiton vei SMGKn

Varttuneiden joukkuekisassa Manse oli vertaansa vailla joukkueella Rami Paavola, Markku Sillman ja Jukka Reunavuori. SMGK puristi hopeaa joukkueella, Marko Nuotio, Norbert Nolte ja Harry Grönlund. Pronssille TuRGS joukkueella Jari Haapanen, Jori Pasanen ja Pekka Mäntylä.

Miesten joukkuekisassa TuRGS oli aivan ylivoimainen joukkueella Petri Lönngren, Oliver Mäntylä, Pekka Mäntylä ja Jori Pasanen. Hopealle Botnia joukkueella Timo Kammonen, Kasper Kammonen, Matias Röj ja Harri Ojala. Pronssille SMGK joukkueella Marko Nuotio, Joakim Borgar, Norbert Nolte ja Teo Tuomola.

 

Tulokset

 

Sunnuntai ja Matchplay

Alkukierroksiin ei mitään säväyttäviä tuhkimotarinoita nähty. Mutta puolivälierissä alkoi tapahtua oikein kunnolla! Eilisen parhaat alkoivat putoilla pois. Vuorihovi, A. Sillman, Sahlberg mm olivat ulkona. Välierissä kohtasivat miehissä Aapo Siurola ja Petri Lönngren, sekä Jukka Reunavuori ja Kalle Kurikka, Manse. Naisissa Ida Hiltunen ja Mirva Juhola, sekä Outi Parkatti ja Nina Mustonen, TaRGS.

Miehissä voiton kairasivat Petri Lönngren ja Jukka Reunavuori, Naisissa puolestaan Ida Hiltunen vei kovavauhtisen ottelun Juholaa vastaan ja Parkatti lasketteli finaaliin.

Pronssiottelut. Naisissa ei nokka kauaa tuhissut kun Mirva Juhola otti omansa. Miehissä edettiin huomattavasti pidemmälle, mutta tällä kertaa Kurikalta jäi ensimmäinen mitali ottamatta, Siurolalle siis pronssia.

Kultaottelut. Naisissa ei paljoa jälleen annettu mahdollisuuksia toiselle kun Ida Hiltunen rynnisti kirkastamaan eilisen hopean kullaksi, Parkatille hopeaa. Miehissä mentiin paljon pidemmälle kun kovatasoinen Reunavuoren ja Lönngrenin ottelu eteni tasaisin merkein eteenpäin. Lönngren otti kirin muutama rata ennen loppua tuli takaa rinnalle ja ohi, ja kun toiseksi viimeiselle radalle lyöty tulos riitti pitämään Reunavuoren takanaan oli ulkoratojen ensimmäinen SM-kulta Lönngrenille tosiasia! Reunavuorelle siis hopeaa.

Tulokset

-A