Seurakäyttäjän ohje

Seurakäyttäjän aktivointi

1. Mene osoitteeseen www.suomisport.fi ja klikkaa sisään Suomisporttiin.

2. Aloittaaksesi tilisi luomisen tai kirjautuaksesi sisään, anna puhelinnumerosi, johon voit vastaanottaa tekstiviestejä tai sähköpostiosoitteesi.

3. Jos käytit puhelinnumeroasi, saat tekstiviestinä kertakäyttöisen kirjautumiskoodin, jonka syöttämällä voit jatkaa tilisi luomista. Jos käytit sähköpostiosoitettasi, saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit jatkaa tilisi luomista.

4. Anna loput tilin luomiseen tarvittavat tiedot ja klikkaa Luo tili.

5. Luotuasi tilisi näet oman profiilisi.

6. Ota yhteys liiton pääkäyttäjiin (Tommi Lantta, tommi.lantta@kolumbus.fi, 040 7416696 ja/tai Mirva Juhola, taloudenhoitaja@ratagolf.fi) ja pyydä seurakäyttäjän oikeuksia. Ilmoita @-alkuinen käyttäjätunnuksesi tai sportti-id

7. Liiton pääkäyttäjä yhdistää sinut seuraasi, eli antaa sinulle seurakäyttäjästatuksen: Saat Suomisportista sähköpostiviestin seuratunnuksen aktivoimiseksi ja salasanan määrittämiseksi.

8. Seurakäyttäjänä kirjautuminen tapahtuu kirjautumissivulta linkistä ”Kirjaudu Suomisport-salasanalla (liitto- ja seurakäyttäjät)”. Jos seuran yhteystiedot puuttuvat tai ovat vanhentuneet, päivitä ja tallenna ne.

Lisenssien ostaminen nipussa

1. Mene osoitteeseen www.suomisport.fi ja kirjaudu seurakäyttäjänä sisään Suomisporttiin.

2. Aloittaaksesi klikkaa sivun ylälaidasta Osta lisenssejä liikkujille.

3. Valitse mitä lisenssiä olet liikkujille hankkimassa. Samaan nippuun voi koota VAIN saman lisenssin liikkujia! Useita nippuja voi kuitenkin maksaa kerralla.

4. Lisää Suomisportiin rekisteröitynyt liikkuja nippuun

5. Mikäli liikkuja ei ole vielä rekisteröitynyt Suomisportiin, hänet lisätään seurakäyttäjän toimesta, tai voi myös pyytää tätä rekisteröitymään itse, erityisesti jos kaikkia tarvittavia tietoja ei ole käsillä

Lisättäessä henkilöä pakollisia tietoja ovat:

• Etu- ja sukunimi, henkilötunnus (jos ei suomalaista hetua niin syntymäaika sekä kansalaisuus)

• Matkapuhelinnumero tai sähköpostiosoite (mikäli liikkuja on lapsi jolla ei ole omaa puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta, tarvitaan lapsen aikuisen huoltajan tiedot.)

• Liikkujia voi myös lisätä Excel-tiedostosta useita kerralla. Vanhan järjestelmän tietoja seuroittain on saatavissa Tommi Lantalta.

Liikkujan / vanhemman sähköpostiin lähtee ilmoitus henkilön tietojen lisäämisestä palveluun.

6. Kun liikkujat on valittu nippuun voi seurakäyttäjä joko maksaa laskun verkkomaksuna omilla (henkilökohtaisilla) tiedoillaan, seuran tiedoilla (seuran verkkopankkisovelluksella) tai lisätä nippulaskun seuran ostoskoriin, josta esim. rahastonhoitaja voi sen käydä maksamassa. Kaikissa maksutavoissa maksun välittäjänä toimii Maksuturva Group Oy, joka näkyy myös maksun saajana.

7. Kun nippuun kootut lisenssit on maksettu, maksutiedot näkyvät liikkujan profiilissa.