Pelaajahaastattelu: Seija Björk

27.3.2012

Pasi Ahon haastateltavaksi asettui tällä kertaa Seija Björk. Mutta kuka on Tiina Kammonen?

No, eipä se seuraava haastattelu edellistä nopeammin valmistunut, mutta nyt alkaa yleisön paine kasvaa niin suureksi, että on otettava härkää sarvista ja yhteys Björkin perheeseen. En tiedä, mitä Kaiju tähän kommentoisi. Sanoisiko ehkä että suunvuoro on Seijalla kuten tavallista! Seijaa joka tapauksessa pyydettiin haastateltavan, joten näin tehdään.

Morjensta Seija! En käytä tässä haastattelussa sitä lempinimeä, jota yleensä saan käyttää, vaikkakin vastahakoisesti. ;-) Mitä kuuluu näin kevättä odotellessa?

Moi, moi, Joo, sitä lempinimeä ei moni tiedä. Kiitos, onhan tässä ollut kaikenlaista, mutta tosi kiva kun taas tulee kesä ja pääsee ulos pelaamaan.


Kauan siitä on aikaa, vanhimmat meistä vielä muistavat, mutta se oli Suonperän Monica, joka pyysi sinua seuraavaksi kohteeksi. Lähetäpä terveisiä Monicalle.

Kiitos  Monicalle. Nähdään taas ens kesänä Pietarsaaren maratonissa, viimeistään.


Otetaanpa aluksi nuo kaikki perusfaktat poislukien ne, joita naisilta ei saa kysyä. Eli kuka oikein olet, Seija Björk?

Olen paljasjalkainen stadilainen ja naimisissa. Ei omia lapsia, mutta veljen lapset ovat tosi rakkaita, vaikka niitä näkeekin aivan liian harvoin.


Niin, nuorempi väki ei välttämättä tiedäkään, että sinä olet itse asiassa aito Kammonen. Palloissakin lukee usein SK. Millainen veli Timppa on sinulle ollut ja on edelleen?

Kyllä niissä palloissa edelleenkin on ja tulee aina olemaan SK. Aikasemmin se tarkoitti Seija Kammosta, nykyisin se tarkoittaa Seija & Kaj. Broidista sen verran, että pieninä me oltiin kuin kissa ja koira. Tapeltiin usein milloin mistäkin. Tosin jos Timppaa joku pihalla kiusasi, niin silloin minä puolustin aina ¨pikkuveljeä¨. Nykyisin meillä on ja itseasiassa on aina ollut läheiset välit. Useammin pitäis vaan nähdä.


Kerropa nyt joku mehukas sisarusjuttu, jota saadaan hehkuttaa jälkeenpäin?

Meidän perhe on aina ollut urheilullinen. Timppa pelas fudista ja lätkää. Faija valmensi. Niin mitä muuta minäkään sitten olisin tehnyt. Pelasin siis fudista HJK-Puotinharjun mimmiliigassa. Meillä oli talvisarja menossa Pirkkolassa ja meidän joukkue oli vajaa. Joten valmentaja ehdotti, että otetaan Timppa meidän joukkueeseen pelaamaan. Sillä on sopivasti pitkät hiukset, menee ihan tytöstä. Niin Timpasta tuli Tiina. Ja lehdessä luki HJK-Puotinharjun pelaajalistassa mm. Seija Kammonen…Tiina Kammonen jne.

Loistavaa! Jotakin tällaista kaipasinkin. Timppa on siis ollut paitsi pelimies, kerran myös pelinainen! Mitä muuta harrastat minigolfin lisäksi?

Tykkään tosi paljon kutomisesta. Kudon lapasia, pipoja, ja on muutama puserokin tullut tehtyä.


Sitten siirrymme minigolfin pariin. Miten urasi alkoi ja ketä siitä saadaan kiittää?

Minigolfin aloittamisesta saa kiittää meidän perhettä (Mutsia, Faijaa ja Timppaa). Käytiin jatkuvasti Pukinmäessä pelaamassa koko perheen voimin. Kilpapelaamisesta saa kiittää omaa miestäni (Kaijua). Hän tuli kysymään, olisko kiinnostusta liittyä seuraan, kun noin innokas olet. Vastasin, että jos veljenikin pääsee, niin sitten voin liittyä seuraan (RG-88). Siitä lähti Kammosen sisarusten ura minigolfissa. Eikä loppua taida ihan heti näkyä.


No toivottavasti ei näy ihan heti! Hallikautta on vielä jäljellä yksi kisa kotimaassa sekä PM:t Latviassa. Oletko tyytyväinen talvikauteesi ja millä odotuksilla lähdet Liepajaan ja tulevaan kesäkauteen?

Talvikausi eterniitillä meni kohtuullisen hyvin ja teamgolf huovalla suorastaan loistavasti. Liepajaan mennään mitali mielessä, niin henkilökohtainen kuin joukkuekin. Kesästä odotan myös hyvää.


Mikä on arvokkain saavutuksesi minigolfkentillä?

Kyllä se taitaa olla yleisen sarjan huopajoukkueiden Suomen mestaruus Taivallahdessa -95. (RG-88; toim.huom.)


Entä suurin pettymys?

Se on saman vuoden huopa-SM-kilpailut Maalahdessa. Harjoitukset meni loistavasti. Kisa täysin penkin alle.


Mikä sinusta on parasta minigolfissa?

Saa olla ulkona, ja vuosien varrella on saanut paljon kavereita ja ystäviä koti- ja ulkomailta.

Kuka on esikuvasi elämässä tai minigolfkentällä?

Mun Faija on mun esikuva elämässä. Minigolfissa en osaa sanoa. Mutta olen aina ihaillut Karin Wiklundia huippupelaajana.


Teidän perhettänne pidetään Suomessa melkoisina palloekspertteinä eikä syyttä. Nyt mennään asian ytimeen ja ensimmäiset nopeat käsittelevätkin tällä kertaa minigolfpalloja:

Montako palloa kotoanne löytyy? n. 1000 kpl
Mikä on lempipallosi? Alkuaikoina DF 4 ja nykyisin se on D 085.
Paljonko olet enimmillään maksanut yhdestä pallosta? n. 100 euroa
Minkä pallon haluat ehdottomasti saada vielä valikoimaanne? En välttämättä mitään, mutta silti tiedän, että tulen joitain ostamaan.
Anna pari ytimekästä pallonhoitovinkkiä lukijoille. Pelatkaa palloilla. Se on paras tapa hoitaa niitä.

Otetaan vielä muutama nopea lisää, koska kysymyksiä tuntuu riittävän. No, onhan tässä ollut aikaa miettiäkin…

Huopa, eterniitti, betoni vai MOS?
Huopa
Hukki vai slaissi? Slaissi
Etukautta suoraan vai takavallista? Takavallista
Vasen vai oikea valli? Oikea
Suosikkikenttäsi Suomessa ja maailmalla? Huopakentistä Kontula ja Taivallahti. Eterniittikentistä Luxemburg ja Rahola


Sitten on pakko kysyä vielä yhtä asiaa. Miksi HIFK voittaa jälleen vuonna 2012 SM-liigan mestaruuden? Vai voittaako?

Koska HIFK on paras joukkue tänäkin vuonna. Se ei kuitenkaan takaa, että mestaruus tulee. Se on niin pienestä kiinni. (toim.huom.: vastaushetkellä sarja 0-2 Jokereille)

Kiitos Em…Seija! Kuka saa seuraavaksi kunnian (parhassa tapauksessa jopa puolen vuoden sisällä)?  

Tää on kaikkein helpoin vastaus. Heitän haasteen monivuotiselle Eskilstunan ja Pietarsaaren maratonparilleni Juha Suomelalle.

Hieno homma! HIFK:sta Jokereihin. Trendi tuntuu olevan sama kuin playoffseissa… Kiitos vielä kerran ja tsemppiä kentille! Tavataan Latviassa.

Kiitos itsellesi ja Latviassa nähdään.

Kehä III:n sisäpuolelle uskaltautui reportteri Pasi Aho

Me muuten asutaan kehäkolmosen ulkopuolella tosin se on kuitenkin Helsinkiä…